ΑΞΙΟΘΕΑΤA ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ  ΜΕ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ  ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Vezirakis Stavros

TEL.2824023000 -6972857000 -6944474242




Τα Χανιά είναι παραθαλάσσια πόλη και αποτελεί το διοικητικό, οικονομικό, εμπορικό και επικοινωνιακό κέντρο όχι μόνο του Δήμου, αλλά ολόκληρου του Νομού Χανίων, ενώ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού μετά το Ηράκλειο.




Περιηγηθείτε στο ενετικό λιμάνι, επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ναυτικό μουσείο, το Φάρο, τα Νεώρια, την πολύβουη, με εξαιρετική αρχιτεκτονική και επιλογή τοπικών γεύσεων Δημοτική Αγορά, τα Ενετικά τείχη, τη Συναγωγή, το Φρούριο Φιρκά, το Γιαλί Τζαμισί, τον Καθεδρικό Ναό της Τριμάρτυρης.

Τα Φαλάσαρνα αποτελούν σήμερα έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς στην Κρήτη, τόσο για τις παραλίες τους, όσο και για λόγους οικολογικού ενδιαφέροντος.

Η χερσόνησος της Γραμβούσας καταλαμβάνει το βορειοδυτικό κομμάτι της Κρήτης κι έχει κοντά στο ακρωτήρι της δύο νησάκια, μια πανέμορφη παραλία, ένα λιμανάκι όπου αγκυροβολούν τα μικρά σκάφη στην κακοκαιρία κι ερείπια ενός μεγάλου βενετικού κάστρου.  Το Ελαφονήσι βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων της Κρήτης και είναι κάτι μεταξύ νησιού και χερσονήσου, διότι, για να πάτε θα χρειαστεί να περπατήσετε μέσα στο νερό.

Η Παλαιόχωρα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη και βρίσκεται στα νοτιοδυτικά παράλια της Κρήτης και σε απόσταση 70χλμ. από τα Χανιά και 200χλμ. από το Ηράκλειο. Είναι κτισμένη πάνω σε μια χερσόνησο ανάμεσα σε δυο γραφικούς κόλπους. Βρέχεται από το Λυβικό πέλαγος και δίκαια θεωρείται η “Νύμφη του Λυβικού” και “Χώρα του ήλιου”. 

Τα Λευκά όρη είναι βουνά μεγάλης φυσικής ομορφιάς και αξίας. Στα οροπέδια και τα φαράγγια τους ο επισκέπτης ανακαλύπτει το μεγαλείο της φύσης και συνειδητοποιεί την θέση του στον κόσμο το φαράγγι της Σαμαριάς. Με 16,7 χλμ μήκος,